«ΚΡΙΚΟΣ»

H ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ CIDESCO HELLAS

Amazonic Μασάζ: μια καινούργια προσέγγιση σε θεραπείες spa

Dr. Andrea Bovero, PhD Medicinal Chemistry Mrs. Loretta Giudici, Beauty Therapist

Το amazonic μασάζ έχει αναπτυχθεί από την CIDESCO Ιταλίας και το Πανεπιστήμιο Anhembi Morumbi (Σάο Πάολο, Βραζιλία). Η τεχνική συνδυάζει την αποτελεσματικότητα μιας σειράς μαλάξεων και της βαθιάς συναισθηματικής συμμετοχής που προκαλείται στον πελάτη χάρη στην ενσωμάτωση στοιχείων που προκαλούν την αίσθηση της δύναμης και της ζωτικότητας του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Το amazonic μασάζ συνδυάζει σε μια μοναδική εμπειρία τα οφέλη του λεμφικού μασάζ και τα ψυχοσωματικά αποτελέσματα που προκαλούνται από την χρήση πολύτιμων αιθέριων ελαίων, την ρυθμική μουσική από τύμπανα και την εξισορροπητική ενέργεια του πράσινου χρώματος. Αυτή η τεχνική επιτρέπει την αναζωογόνηση των ιστών και την βελτίωση της υφής του δέρματος. Συνίσταται ιδιαίτερα στην προ εγχειρητική και μετεγχειρητική φροντίδα, για θεραπείες κυτταρίτιδας, για οιδήματα και για ακμή. Το μασάζ amazonic είναι μια αληθινή πολύ-αισθητηριακή εμπειρία. Κατά την διάρκεια του μασάζ, ο θεραπευτής ακολουθεί τον ρυθμό των τυμπάνων των Ιθαγενών, όχι μόνο με τα χέρια αλλά και με το σώμα, και αυτό συμβάλλει στην εναρμόνιση των μαλάξεων και των κινήσεων και αυξάνει την συναισθηματική ταύτιση με τον πελάτη. Οι Αφρο-βραζιλιάνικοι ρυθμοί είναι γνωστοί για την ιδιαίτερη και μοναδική μουσικότητα τους.

Ο ρυθμός των κρουστών δημιουργεί παγκόσμια συναισθήματα και μιμείται τον χτύπο της καρδιάς, τον ρυθμικό χτύπο των κυμάτων στην ακρογιαλιά, τα έμφυτα συναισθήματα που βιώνουμε στην μήτρα και κατά την διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής μας, όταν η επαφή με την μητέρα είναι τόσο κοντινή ώστε να αντιλαμβανόμαστε τον χτύπο της καρδιάς της και την ανάσα της. Η αίσθηση της όσφρησης διεγείρεται με το άρωμα του καφέ που μας θυμίζει τις φυτείες καφέ στην Βραζιλία την εποχή της συγκομιδής του καφέ. Για να κάνουμε την οσφρητική εμπειρία ακόμη πιο δυνατή, χρησιμοποιούμε αιθέριο έλαιο από φρούτα του πάθους που έχει τονωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες. Στον χώρο στον οποίο λαμβάνει χώρα τo amazonic μασάζ κυριαρχούν οι τόνοι του πράσινου, από τις πετσέτες μέχρι το φως. Το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης, της γονιμότητας, και προκαλεί συναισθήματα γαλήνης, ηρεμίας και ειρήνης. Τέλος η αίσθηση της γεύσης διεγείρεται προσφέροντας στον πελάτη ένα τυπικό βραζιλιάνικο ρόφημα (ζεστό το χειμώνα, κρύο το καλοκαίρι). Ο επιδέξιος συνδυασμός του θεραπευτικού μασάζ και των φυσικών προϊόντων που βασίζονται σε φρούτα και καρπούς του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, κάνει το μασάζ μια απολαυστική εμπειρία για το πνεύμα και το σώμα. ROLLING-MASSAGE
Constantine Berman Χειροθεραπευτής, Φυσικοπαθητικός, δάσκαλος στην σχολή μασάζ της Elena Zemskova

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν δύο τρόποι για την μάλαξη. Η πρώτη μέθοδος είναι για ογκώδη μύες: ο μυς πιάνεται, τραβιέται από το οστό και τρίβεται. Όταν χρησιμοποιείται αυτή τη μέθοδος ο μασέρ κουράζεται γρήγορα, και τα δάχτυλα δέχονται υπερβολική πίεση. Η δεύτερη είναι για επίπεδους μυς: ο μυς παίρνει πιέζεται πάνω στο οστό και τρίβεται πάνω σε αυτό. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης τραυματική εμπειρία για τον μασέρ. Ωστόσο, υπάρχει μια μοναδική μέθοδος μασάζ η οποία αποτελείται από μια κυλιόμενη κίνηση, η οποία είναι χρήσιμη τόσο για ογκώδη όσο και για επίπεδους μύες. Η μοναδικότητα του rolling massage συνίσταται στο γεγονός ότι ο μασέρ δεν σπαταλά ενέργεια για να εκτελέσει αυτήν την τεχνική και δεν κουράζεται ακόμα και ενώ εργάζεται με ασθενείς με παχυσαρκία ή αθλητές με ογκώδεις μυς. Αυτή η τεχνική πηγαίνει πολύ βαθιά, αλλά ταυτόχρονα παραμένει ανώδυνη. Αυτή η τεχνική μασάζ είναι ιδανική για ιατρικά, αθλητικά, αισθητικά μασάζ και είναι ιδανικό για SPA. Οι μαθητευόμενοι λένε: «Υπάρχει ζωή πριν και μετά το rolling massage …»

Πώς να αισθάνεστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι ακόμη κι αν πονάτε

Δρ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, CPsychol AFBPsS, Ψυχολόγος

Η Θετική Ψυχολογία, είναι ένας καινούργιος κλάδος της Ψυχολογίας. Κύριο σκοπό έχει  την εξασφάλιση της ευτυχίας του ανθρώπου! Για πολλά χρόνια οι Ψυχολόγοι ασχολούταν με την «αφαίρεση» και την εξάλειψη των αρνητικών συναισθημάτων που ταλαιπωρούσαν τον άνθρωπο  με διάφορα συμπτώματα. Ο Martin Seligman, είπε να ασχοληθεί με την «πρόσθεση» και την ανάπτυξη των Θετικών Συναισθημάτων με σκοπό την ευτυχία και την πληρότητα στην ζωή του ανθρώπου. Η θεωρία που υποστηρίζει η  Β. Fredrickson,  εξηγεί ότι τα  θετικά συναισθήματα σε αντιδιαστολή με τα αρνητικά, δεν δημιουργούν την προδιάθεση για συγκεκριμένη και αναπόφευκτη δράση, αλλά αντίθετα μας «ελευθερώνουν», μας βοηθούν να χαλαρώσουμε, να ισορροπήσουμε, να σκεφτούμε μια πληθώρα από εναλλακτικές ιδέες και λύσεις, να αναπτυχθούμε και να ωριμάσουμε. Η διαφορετική προσέγγιση των συναισθημάτων του πόνου, της απόρριψης, της απογοήτευσης, μπορούν να αντικατασταθούν με θετικά συναισθήματα και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής!

Lypossage, ένα ειδικό μασάζ προσώπου,

Claire Fr. M. Mettrop, πρώην πρόεδρος Cidesco Νetherlands

To Lypossage έχει δημιουργηθεί από τον Charles Wiltsie (USA) και η Claire Mettrop είναι Μaster Trainer για την Ευρώπη. To μασάζ αυτό χωρίζεται σε 3 ζώνες: -Ζώνη 1 για την προβληματική ζώνη στο σώμα -Ζώνη 2 για την πλάτη και στο ντεκολτέ -Ζώνη 3 είναι για το πρόσωπο. Για τις αισθητικούς αυτή είναι η πιο σημαντική ζώνη Το Lypossage σαν μασάζ προσώπου είναι μια αντιγηραντική θεραπεία και ο συνδυασμός με τα βότανα δίνει στον πελάτη θαυμάσια αποτελέσματα σε βάθος. Η φιλοσοφία αυτού του μασάζ είναι να καθυστερήσει ένα λίφτινγκ προσώπου από πλαστικούς χειρουργούς, αλλά το Lypossage μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία μετά από ένα λίφτινγκ προσώπου. Αυτό το μασάζ θα κάνει το πρόσωπο σας να δείξει νεότερο και σας δίνει μια καλύτερη όψη. Το Lypossage εστιάζει σε 6 τομείς: Υγεία – Δέρμα – Συνδετικό ιστό – Μυς – Καρδιαγγεικό σύστημα – λεμφικό σύστημα Οι κινήσεις είναι δυναμικές και βαθιές και μερικές φορές χρησιμοποιείται λεμφικό μασάζ (πολύ απαλές κινήσεις). Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πρώτο πράγμα στο οποίο εστιάζει το Lypossage είναι η υγεία. Το μασάζ επικεντρώνεται στο λεμφικό σύστημα με ιδιαίτερη έμφαση στο βαθύ μασάζ ιστού στο κεφάλι και στο λαιμό. Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν πελάτη που δέχεται αυτό το είδος του μασάζ στο κεφάλι και στο λαιμό να έχει ως αποτέλεσμα ένα «φυσικό λίφτινγκ προσώπου». Επίσης, επειδή υπάρχει επιπρόσθετη πίεση στο λεμφικό σύστημα, το πρήξιμο μπορεί να μειωθεί. Αυτή η βαθιά και συγκεκριμένη δουλειά σε όλους τους μύες του προσώπου δημιουργεί ελαστικότητα στο δέρμα και στους μύες. Η πλειοψηφία των γυναικών στην ηλικία των 40 δεν είναι ικανοποιημένες με το πρόσωπο τους και συνιστά καλή ιδέα η επίσκεψη στην αισθητικό για μια θεραπεία Lypossage. Πριν αρχίσετε την θεραπεία lypossage σε κάποιον πελάτη, ο πελάτης σας πρέπει να σας δώσει μια ειλικρινή απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν το ιστορικό του. Έπειτα παίρνετε κάποιες φωτογραφίες από το πρόσωπο, το σώμα και το λαιμό. Το μασάζ γίνεται συνήθως 2 φορές την εβδομάδα για 6 εβδομάδες και η θεραπεία διαρκεί 45 λεπτά μαζί με την εφαρμογή μιας αντιγηραντικής μάσκας. Κατά τη διάρκεια των 6 εβδομάδων πρέπει να χρησιμοποιούνε ειδικά προϊόντα για την καθημερινή φροντίδα στο σπίτι για να έχουνε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και πρέπει να πίνουν 2 λίτρα νερό την ημέρα. Εάν είναι απαραίτητο η θεραπεία των 6 εβδομάδων μπορεί να επαναληφθεί 2 φορές μέσα σε ένα χρόνο.

«Πώς μπορείτε να αποφύγετε τους πόνους»

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ, Ορθοπαιδικός χειρουργός,

Μετεκπαιδευθείς στη Schulthess Clinic, Ζυρίχη Ελβετίας (Ιατρικό κέντρο FIFA)

Η εργασία στις υπηρεσίες αισθητικής και κοσμετολογίας αναγκάζει τον εργαζόμενο να στέκεται ή να κάθεται αρκετή ώρα σε μια συγκεκριμένη θέση κάμψης, καταπονώντας την σπονδυλική του στήλη, τα χέρια και τα γόνατά του. Οι παθήσεις και οι πόνοι των παραπάνω περιοχών του σώματος των επαγγελματιών ομορφιάς αναφέρονται ως σύνδρομα καταπόνησης και μπορούν να ανακουφιστούν με αλλαγή της στάσης εργασίας, με συντηρητικά μέσα ή με ασκήσεις διατάσεων στα ενδιάμεσα διαλλείματα. Παρόλα αυτά σε σοβαρότερες περιπτώσεις που τα ενοχλήματα επιμένουν και επηρεάζουν την λειτουργία του επαγγελματία, η χειρουργική παρέμβαση μπορεί να δώσει οριστική λύση και να προσφέρει στον επαγγελματία ομορφιάς την ικανότητα να συνεχίσει αποτελεσματικά το έργο του. Αντιμετώπιση της ακμής με φυσικούς τρόπους
Κωνσταντίνος Λιάτσικος, Δρ. Φυσικοπαθητικής

Η ακμή είναι ένα δερματολογικό πρόβλημα το οποίο απασχολεί μεγάλο μέρος του συνολικού πληθυσμού. Συνήθως είναι ένα πρόβλημα της εφηβικής ηλικίας, μόνο που τα τελευταία χρόνια απασχολεί και μεγαλύτερες ηλικίες. Τα αίτια είναι πολλά. Οι πιο πετυχημένες τεχνικές με φυσικούς τρόπους που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την ανάπλαση του δέρματος είναι: 1. Των βοτάνων και συμπληρωμάτων διατροφής 2. Ο βελονισμός. Θα αναλυθούν τα οφέλη του και φυσικά ενδείξεις και αντενδείξεις. 3. Η αρωματοθεραπεία. Η χρήση από λίγες σταγόνες λεβάντας κάθε βράδυ στο δέρμα με ακμή σταματά την μόλυνση, αναπλάθει το δέρμα και δεν αφήνει σημάδια.