“ΚΡΙΚΟΣ”

H ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ CIDESCO HELLAS

ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2020

Υποδεχόμαστε τον νέο χρόνο με αισιοδοξία!


Ας μην είναι ακόμα μια χρονιά που στο τέλος της θα μας βρει απογοητευμένους για όλα. Για όλα εκείνα που θα θέλαμε να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε, να ανανεώσουμε, να ξεφορτωθούμε και δεν τα καταφέραμε.

Πώς θα επιτύχουμε στους στόχους του νέου έτους; Πολύ εύκολα παίρνουμε αποφάσεις για το νέο έτος και θέτουμε νέους στόχους, συχνά χωρίς να ορίσουμε το πώς θα τους πραγματοποιήσουμε. Ακολουθούν τα βήματα για επιτυχημένους στόχους της νέας χρονιάς:

1. Σκεφτόμαστε και ορίζουμε τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που θα θέλαμε να κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε και μόνο έτσι αντιμετωπίζουμε το φόβο της αλλαγής.

2. Ρωτάμε τον εαυτό μας τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιωθούμε. Δεν επιλέγουμε στόχους τους οποίους δεν θα καταφέρουμε να τους πραγματοποιήσουμε.

3. Μετατρέπουμε τα μεγάλα προβλήματα σε μικρότερα, χωρίζουμε τους μεγαλύτερους στόχους σε μικρότερα κομμάτια.

4. Κάνουμε μια λίστα με τους μικρότερους στόχους -και όχι με τους μεγάλους- ώστε να είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν.

5. Ορίζουμε τις συμπεριφορές που θα ακολουθήσουμε. Αναπτύσσουμε συγκεκριμένα σχέδια για να κατευθύνουμε τις συμπεριφορές μας.  Ξεκινάμε την επίτευξη των στόχων άμεσα, χωρίς να δίνουμε περιθώρια προσαρμογής στον εαυτό μας.

6. Καταγράφουμε τους στόχους μας και τους τοποθετούμε, ώστε να τους βλέπουμε συχνά. Επίσης, καταγράφουμε την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά μας και τους τρόπους που θα την αντιμετωπίσουμε πριν να προκύψει.

7. Ελέγχουμε αν πραγματοποιούμε τους μικρότερους στόχους, δημιουργούμε τρόπους αξιολόγησης. Δημιουργούμε μια ομάδα υποστήριξης και δεσμευόμαστε σε οικογένεια, φίλους, ή σε όποιον άλλο αισθανόμαστε άνετα. Καταγράφουμε την προσπάθεια μας, κρατάμε ημερολόγιο με τις επιτυχίες μας.

8. Δίνουμε έμφαση στη διαδικασία και την πρόοδο των επιμέρους μικρών στόχων, όχι στον τελικό στόχο.

9. Γνωρίζοντας ότι ο ενθουσιασμός θα φθίνει με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να δίνουμε συνεχώς την επιβράβευση, που επιβεβαιώνει την προσπάθεια μας και την σταδιακή επίτευξη των στόχων.

Έτσι θα φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους μας και θα έχουμε μια πραγματικά δημιουργική χρονιά, γεμάτη από προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική επιτυχία!

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Σας ευχαριστώ πολύ,

Αναστασία Κοτσοπούλου-ΚομισοπούλουCPsycholAFBPsS

Ψυχολόγος, Διευθύντρια ΣΚΥΕΕΕ, Γραμματέας CIDESCOHellas

 

 

Σύγχρονο Κέντρο Υποστήριξης, Εκπαίδευσης, Έρευνας και Εποπτείας,

Στρ. Αλ. Παπάγου 97, Άγιος Δημήτριος

6942710527, 2108941789                             psychologikokentro.gr

Πατήστε στην φωτογραφία για περισσότερα..

MediCann Hellas, Φαρμακευτική Κάνναβης, ας την γνωρίσουμε επιτέλους!!

dr ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ Κ ΑΝΔΡΕΑΣ, Ειδικός Καρδιοαγγειολόγος 

Η κάνναβης είναι γνωστή στο ευρύ κοινό κυρίως Χασίσι και  τις ψυχοδραστικές της χρήσεις και ..μόνο!

Μερικά Ιστορικά στοιχεία θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του θέματός μας.

  • Η Κάνναβης είναι γνωστή και καλλιεργείται από τον άνθρωπο από το 4000 π.Χ!
  • Παρέχει τροφή μέσω των σπόρων Κάνναβης και πρώτη ύλη για πληθώρα κατασκευών ,όπως χαρτί ,πλαστικά, σχοινιά, οικοδομικά υλικά αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες μέσω των κανναβινοειδών που περιέχει.
  • Η απαγόρευση της καλλιέργειας της ξεκινά από τις αρχές του 20ου αιώνα με πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Η φαρμακευτική της χρήση είναι νόμιμη και στην χώρα μας καθώς και η καλλιέργεια της με πρόσφατο νόμο.

Με έρευνες που ολοκληρώθηκαν το 1965 ανακάλυψαν τον μηχανισμό δράσης της Κάνναβης στον Ανθρώπινο οργανισμό. Εν συντομία και όσο απλά μπορούν να το καταλάβουν μη ειδικοί, στο σώμα μας έχουμε εκ κατασκευής ένα ανατομικό φυσιολογικό σύστημα ,το ενδοκανναβινοειδές σύστημα, που με την μορφή υποδοχέων βρίσκεται σε όλο το σώμα ,κυρίως στο Νευρικό σύστημα και στο αμυντικό μας σύστημα !
Οι υποδοχείς είναι δύο ειδών  ο CB1 και o CB2.
Φανταστείτε τους σαν κλειδαριές που χρειάζονται ειδικά κλειδιά για να λειτουργήσουν.
Αυτά τα κλειδιά είναι τα κανναβινοειδή ,ειδικές ουσίες που παράγονται και στο σώμα μας τα λεγόμενα ενδοκανναβινοειδή, δύο τον αριθμό. Επίσης το ίδιο αποτελεσματικά είναι και τα φυτοκανναβινοειδή που βρίσκονται άφθονα στο φυτό της Κάνναβης.
Οι Γιατροί ερευνητές ανακάλυψαν ότι πολλές ανεξήγητες διαταραχές του οργανισμού μας προκαλούνται από ανεπάρκεια του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος. Σε αυτές τις παθήσεις η χορήγηση φυτοκανναβινοειδών  προκαλεί μεγάλη βελτίωση…
Η δυνατότητα που δίνεται στα επιστημονικά ερευνητικά  Κέντρα να ψάξουν την θεραπευτική χρήση της Κάνναβης ανακαλύπτει και καινούργιες θεραπευτικές εφαρμογές.
Από τις αποδεδειγμένες θεραπευτικές δράσεις της Κάνναβης παραθέτω τις κάτωθι:

  • Στον χρόνιο και οξύ πόνο ,η Κάνναβης χρησιμοποιείται πολλά χρόνια τώρα με την μορφή χαπιών ,ελαίου ,κρεμών με μεγάλη επιτυχία.
  • Στις νευρολογικές παθήσεις ,σε συνδυασμό με τις γνωστές θεραπείες έχει προκαλέσει επανάσταση.
  • Στην αντιμετώπιση του υπερβολικού στρες και των επιπλοκών του, στην αυπνία, στην κατάθλιψη κ.α.!
  • Στην βελτίωση της μνήμης!

Υπάρχουν δε και πολλές άλλες θεραπευτικές ενδείξεις αλλά χρειάζονται ακόμα ολοκληρωμένες μελέτες!

  • Εξαιρετικά αποτελέσματα του Κανναβινέλαιου – Hemp oil – στο δέρμα…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ…

Η Kάνναβης είναι από τα ευλογημένα φυτά της φύσης ,χρήσιμη στον άνθρωπο με πολλούς τρόπους .
Εξαίρεση αποτελεί η χρήση ενός κανναβινοειδούς της Τετραυδρο κανναβινόλης (THC) η οποία έχει ψυχοδραστική επίδραση στο σώμα και είναι απαγορευμένη η χρήση της. (μαστούρα)
Η Κανναβιδιόλη (CBD) καθώς και τα άλλα κανναβινοειδή –περίπου 100- είναι ευλογία Θεού και δεν προκαλούν ευφορία και εξάρτηση αλλά δρούν θεραπευτικά! 

Η προσωπική μας εμπειρία είναι από την χρήση του Κρεμοζέλ  BALSAM P 83 επί  ένα και πλέον έτος με εξαιρετικά αποτελέσματα στον Μυοσκελετικό  πόνο σε νέους αλλά και ηλικιωμένους πάσχοντες…
Το κρεμοζέλ δεν έχει καμμιά παρενέργεια ,σε Πίεση ,Πηκτικότητα, Γαστρεντερικό και περιέχει Φαρμακευτική Κάνναβη  και δέκα εκλεκτά Βότανα!

www.medicann.gr

Πώς να αισθάνεστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι ακόμη κι αν πονάτε

Δρ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, CPsychol AFBPsS, Ψυχολόγος

Η Θετική Ψυχολογία, είναι ένας καινούργιος κλάδος της Ψυχολογίας. Κύριο σκοπό έχει  την εξασφάλιση της ευτυχίας του ανθρώπου! Για πολλά χρόνια οι Ψυχολόγοι ασχολούταν με την «αφαίρεση» και την εξάλειψη των αρνητικών συναισθημάτων που ταλαιπωρούσαν τον άνθρωπο  με διάφορα συμπτώματα. Ο Martin Seligman, είπε να ασχοληθεί με την «πρόσθεση» και την ανάπτυξη των Θετικών Συναισθημάτων με σκοπό την ευτυχία και την πληρότητα στην ζωή του ανθρώπου. Η θεωρία που υποστηρίζει η  Β. Fredrickson,  εξηγεί ότι τα  θετικά συναισθήματα σε αντιδιαστολή με τα αρνητικά, δεν δημιουργούν την προδιάθεση για συγκεκριμένη και αναπόφευκτη δράση, αλλά αντίθετα μας «ελευθερώνουν», μας βοηθούν να χαλαρώσουμε, να ισορροπήσουμε, να σκεφτούμε μια πληθώρα από εναλλακτικές ιδέες και λύσεις, να αναπτυχθούμε και να ωριμάσουμε. Η διαφορετική προσέγγιση των συναισθημάτων του πόνου, της απόρριψης, της απογοήτευσης, μπορούν να αντικατασταθούν με θετικά συναισθήματα και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής!

Lypossage, ένα ειδικό μασάζ προσώπου,

Claire Fr. M. Mettrop, πρώην πρόεδρος Cidesco Νetherlands

To Lypossage έχει δημιουργηθεί από τον Charles Wiltsie (USA) και η Claire Mettrop είναι Μaster Trainer για την Ευρώπη. To μασάζ αυτό χωρίζεται σε 3 ζώνες: -Ζώνη 1 για την προβληματική ζώνη στο σώμα -Ζώνη 2 για την πλάτη και στο ντεκολτέ -Ζώνη 3 είναι για το πρόσωπο. Για τις αισθητικούς αυτή είναι η πιο σημαντική ζώνη Το Lypossage σαν μασάζ προσώπου είναι μια αντιγηραντική θεραπεία και ο συνδυασμός με τα βότανα δίνει στον πελάτη θαυμάσια αποτελέσματα σε βάθος. Η φιλοσοφία αυτού του μασάζ είναι να καθυστερήσει ένα λίφτινγκ προσώπου από πλαστικούς χειρουργούς, αλλά το Lypossage μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία μετά από ένα λίφτινγκ προσώπου. Αυτό το μασάζ θα κάνει το πρόσωπο σας να δείξει νεότερο και σας δίνει μια καλύτερη όψη. Το Lypossage εστιάζει σε 6 τομείς: Υγεία – Δέρμα – Συνδετικό ιστό – Μυς – Καρδιαγγεικό σύστημα – λεμφικό σύστημα Οι κινήσεις είναι δυναμικές και βαθιές και μερικές φορές χρησιμοποιείται λεμφικό μασάζ (πολύ απαλές κινήσεις). Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πρώτο πράγμα στο οποίο εστιάζει το Lypossage είναι η υγεία. Το μασάζ επικεντρώνεται στο λεμφικό σύστημα με ιδιαίτερη έμφαση στο βαθύ μασάζ ιστού στο κεφάλι και στο λαιμό. Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν πελάτη που δέχεται αυτό το είδος του μασάζ στο κεφάλι και στο λαιμό να έχει ως αποτέλεσμα ένα «φυσικό λίφτινγκ προσώπου». Επίσης, επειδή υπάρχει επιπρόσθετη πίεση στο λεμφικό σύστημα, το πρήξιμο μπορεί να μειωθεί. Αυτή η βαθιά και συγκεκριμένη δουλειά σε όλους τους μύες του προσώπου δημιουργεί ελαστικότητα στο δέρμα και στους μύες. Η πλειοψηφία των γυναικών στην ηλικία των 40 δεν είναι ικανοποιημένες με το πρόσωπο τους και συνιστά καλή ιδέα η επίσκεψη στην αισθητικό για μια θεραπεία Lypossage. Πριν αρχίσετε την θεραπεία lypossage σε κάποιον πελάτη, ο πελάτης σας πρέπει να σας δώσει μια ειλικρινή απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν το ιστορικό του. Έπειτα παίρνετε κάποιες φωτογραφίες από το πρόσωπο, το σώμα και το λαιμό. Το μασάζ γίνεται συνήθως 2 φορές την εβδομάδα για 6 εβδομάδες και η θεραπεία διαρκεί 45 λεπτά μαζί με την εφαρμογή μιας αντιγηραντικής μάσκας. Κατά τη διάρκεια των 6 εβδομάδων πρέπει να χρησιμοποιούνε ειδικά προϊόντα για την καθημερινή φροντίδα στο σπίτι για να έχουνε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και πρέπει να πίνουν 2 λίτρα νερό την ημέρα. Εάν είναι απαραίτητο η θεραπεία των 6 εβδομάδων μπορεί να επαναληφθεί 2 φορές μέσα σε ένα χρόνο.

«Πώς μπορείτε να αποφύγετε τους πόνους»

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ, Ορθοπαιδικός χειρουργός,

Μετεκπαιδευθείς στη Schulthess Clinic, Ζυρίχη Ελβετίας (Ιατρικό κέντρο FIFA)

Η εργασία στις υπηρεσίες αισθητικής και κοσμετολογίας αναγκάζει τον εργαζόμενο να στέκεται ή να κάθεται αρκετή ώρα σε μια συγκεκριμένη θέση κάμψης, καταπονώντας την σπονδυλική του στήλη, τα χέρια και τα γόνατά του. Οι παθήσεις και οι πόνοι των παραπάνω περιοχών του σώματος των επαγγελματιών ομορφιάς αναφέρονται ως σύνδρομα καταπόνησης και μπορούν να ανακουφιστούν με αλλαγή της στάσης εργασίας, με συντηρητικά μέσα ή με ασκήσεις διατάσεων στα ενδιάμεσα διαλλείματα. Παρόλα αυτά σε σοβαρότερες περιπτώσεις που τα ενοχλήματα επιμένουν και επηρεάζουν την λειτουργία του επαγγελματία, η χειρουργική παρέμβαση μπορεί να δώσει οριστική λύση και να προσφέρει στον επαγγελματία ομορφιάς την ικανότητα να συνεχίσει αποτελεσματικά το έργο του. Αντιμετώπιση της ακμής με φυσικούς τρόπους
Κωνσταντίνος Λιάτσικος, Δρ. Φυσικοπαθητικής

Η ακμή είναι ένα δερματολογικό πρόβλημα το οποίο απασχολεί μεγάλο μέρος του συνολικού πληθυσμού. Συνήθως είναι ένα πρόβλημα της εφηβικής ηλικίας, μόνο που τα τελευταία χρόνια απασχολεί και μεγαλύτερες ηλικίες. Τα αίτια είναι πολλά. Οι πιο πετυχημένες τεχνικές με φυσικούς τρόπους που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την ανάπλαση του δέρματος είναι: 1. Των βοτάνων και συμπληρωμάτων διατροφής 2. Ο βελονισμός. Θα αναλυθούν τα οφέλη του και φυσικά ενδείξεις και αντενδείξεις. 3. Η αρωματοθεραπεία. Η χρήση από λίγες σταγόνες λεβάντας κάθε βράδυ στο δέρμα με ακμή σταματά την μόλυνση, αναπλάθει το δέρμα και δεν αφήνει σημάδια.

Amazonic Μασάζ: μια καινούργια προσέγγιση σε θεραπείες spa

Dr. Andrea Bovero, PhD Medicinal Chemistry Mrs. Loretta Giudici, Beauty Therapist

Το amazonic μασάζ έχει αναπτυχθεί από την CIDESCO Ιταλίας και το Πανεπιστήμιο Anhembi Morumbi (Σάο Πάολο, Βραζιλία). Η τεχνική συνδυάζει την αποτελεσματικότητα μιας σειράς μαλάξεων και της βαθιάς συναισθηματικής συμμετοχής που προκαλείται στον πελάτη χάρη στην ενσωμάτωση στοιχείων που προκαλούν την αίσθηση της δύναμης και της ζωτικότητας του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Το amazonic μασάζ συνδυάζει σε μια μοναδική εμπειρία τα οφέλη του λεμφικού μασάζ και τα ψυχοσωματικά αποτελέσματα που προκαλούνται από την χρήση πολύτιμων αιθέριων ελαίων, την ρυθμική μουσική από τύμπανα και την εξισορροπητική ενέργεια του πράσινου χρώματος. Αυτή η τεχνική επιτρέπει την αναζωογόνηση των ιστών και την βελτίωση της υφής του δέρματος. Συνίσταται ιδιαίτερα στην προ εγχειρητική και μετεγχειρητική φροντίδα, για θεραπείες κυτταρίτιδας, για οιδήματα και για ακμή. Το μασάζ amazonic είναι μια αληθινή πολύ-αισθητηριακή εμπειρία. Κατά την διάρκεια του μασάζ, ο θεραπευτής ακολουθεί τον ρυθμό των τυμπάνων των Ιθαγενών, όχι μόνο με τα χέρια αλλά και με το σώμα, και αυτό συμβάλλει στην εναρμόνιση των μαλάξεων και των κινήσεων και αυξάνει την συναισθηματική ταύτιση με τον πελάτη. Οι Αφρο-βραζιλιάνικοι ρυθμοί είναι γνωστοί για την ιδιαίτερη και μοναδική μουσικότητα τους.

Ο ρυθμός των κρουστών δημιουργεί παγκόσμια συναισθήματα και μιμείται τον χτύπο της καρδιάς, τον ρυθμικό χτύπο των κυμάτων στην ακρογιαλιά, τα έμφυτα συναισθήματα που βιώνουμε στην μήτρα και κατά την διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής μας, όταν η επαφή με την μητέρα είναι τόσο κοντινή ώστε να αντιλαμβανόμαστε τον χτύπο της καρδιάς της και την ανάσα της. Η αίσθηση της όσφρησης διεγείρεται με το άρωμα του καφέ που μας θυμίζει τις φυτείες καφέ στην Βραζιλία την εποχή της συγκομιδής του καφέ. Για να κάνουμε την οσφρητική εμπειρία ακόμη πιο δυνατή, χρησιμοποιούμε αιθέριο έλαιο από φρούτα του πάθους που έχει τονωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες. Στον χώρο στον οποίο λαμβάνει χώρα τo amazonic μασάζ κυριαρχούν οι τόνοι του πράσινου, από τις πετσέτες μέχρι το φως. Το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης, της γονιμότητας, και προκαλεί συναισθήματα γαλήνης, ηρεμίας και ειρήνης. Τέλος η αίσθηση της γεύσης διεγείρεται προσφέροντας στον πελάτη ένα τυπικό βραζιλιάνικο ρόφημα (ζεστό το χειμώνα, κρύο το καλοκαίρι). Ο επιδέξιος συνδυασμός του θεραπευτικού μασάζ και των φυσικών προϊόντων που βασίζονται σε φρούτα και καρπούς του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, κάνει το μασάζ μια απολαυστική εμπειρία για το πνεύμα και το σώμα. ROLLING-MASSAGE
Constantine Berman Χειροθεραπευτής, Φυσικοπαθητικός, δάσκαλος στην σχολή μασάζ της Elena Zemskova

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν δύο τρόποι για την μάλαξη. Η πρώτη μέθοδος είναι για ογκώδη μύες: ο μυς πιάνεται, τραβιέται από το οστό και τρίβεται. Όταν χρησιμοποιείται αυτή τη μέθοδος ο μασέρ κουράζεται γρήγορα, και τα δάχτυλα δέχονται υπερβολική πίεση. Η δεύτερη είναι για επίπεδους μυς: ο μυς παίρνει πιέζεται πάνω στο οστό και τρίβεται πάνω σε αυτό. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης τραυματική εμπειρία για τον μασέρ. Ωστόσο, υπάρχει μια μοναδική μέθοδος μασάζ η οποία αποτελείται από μια κυλιόμενη κίνηση, η οποία είναι χρήσιμη τόσο για ογκώδη όσο και για επίπεδους μύες. Η μοναδικότητα του rolling massage συνίσταται στο γεγονός ότι ο μασέρ δεν σπαταλά ενέργεια για να εκτελέσει αυτήν την τεχνική και δεν κουράζεται ακόμα και ενώ εργάζεται με ασθενείς με παχυσαρκία ή αθλητές με ογκώδεις μυς. Αυτή η τεχνική πηγαίνει πολύ βαθιά, αλλά ταυτόχρονα παραμένει ανώδυνη. Αυτή η τεχνική μασάζ είναι ιδανική για ιατρικά, αθλητικά, αισθητικά μασάζ και είναι ιδανικό για SPA. Οι μαθητευόμενοι λένε: «Υπάρχει ζωή πριν και μετά το rolling massage …»

Πώς να αισθάνεστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι ακόμη κι αν πονάτε

Δρ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, CPsychol AFBPsS, Ψυχολόγος

Η Θετική Ψυχολογία, είναι ένας καινούργιος κλάδος της Ψυχολογίας. Κύριο σκοπό έχει  την εξασφάλιση της ευτυχίας του ανθρώπου! Για πολλά χρόνια οι Ψυχολόγοι ασχολούταν με την «αφαίρεση» και την εξάλειψη των αρνητικών συναισθημάτων που ταλαιπωρούσαν τον άνθρωπο  με διάφορα συμπτώματα. Ο Martin Seligman, είπε να ασχοληθεί με την «πρόσθεση» και την ανάπτυξη των Θετικών Συναισθημάτων με σκοπό την ευτυχία και την πληρότητα στην ζωή του ανθρώπου. Η θεωρία που υποστηρίζει η  Β. Fredrickson,  εξηγεί ότι τα  θετικά συναισθήματα σε αντιδιαστολή με τα αρνητικά, δεν δημιουργούν την προδιάθεση για συγκεκριμένη και αναπόφευκτη δράση, αλλά αντίθετα μας «ελευθερώνουν», μας βοηθούν να χαλαρώσουμε, να ισορροπήσουμε, να σκεφτούμε μια πληθώρα από εναλλακτικές ιδέες και λύσεις, να αναπτυχθούμε και να ωριμάσουμε. Η διαφορετική προσέγγιση των συναισθημάτων του πόνου, της απόρριψης, της απογοήτευσης, μπορούν να αντικατασταθούν με θετικά συναισθήματα και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής!

Lypossage, ένα ειδικό μασάζ προσώπου,

Claire Fr. M. Mettrop, πρώην πρόεδρος Cidesco Νetherlands

To Lypossage έχει δημιουργηθεί από τον Charles Wiltsie (USA) και η Claire Mettrop είναι Μaster Trainer για την Ευρώπη. To μασάζ αυτό χωρίζεται σε 3 ζώνες: -Ζώνη 1 για την προβληματική ζώνη στο σώμα -Ζώνη 2 για την πλάτη και στο ντεκολτέ -Ζώνη 3 είναι για το πρόσωπο. Για τις αισθητικούς αυτή είναι η πιο σημαντική ζώνη Το Lypossage σαν μασάζ προσώπου είναι μια αντιγηραντική θεραπεία και ο συνδυασμός με τα βότανα δίνει στον πελάτη θαυμάσια αποτελέσματα σε βάθος. Η φιλοσοφία αυτού του μασάζ είναι να καθυστερήσει ένα λίφτινγκ προσώπου από πλαστικούς χειρουργούς, αλλά το Lypossage μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία μετά από ένα λίφτινγκ προσώπου. Αυτό το μασάζ θα κάνει το πρόσωπο σας να δείξει νεότερο και σας δίνει μια καλύτερη όψη. Το Lypossage εστιάζει σε 6 τομείς: Υγεία – Δέρμα – Συνδετικό ιστό – Μυς – Καρδιαγγεικό σύστημα – λεμφικό σύστημα Οι κινήσεις είναι δυναμικές και βαθιές και μερικές φορές χρησιμοποιείται λεμφικό μασάζ (πολύ απαλές κινήσεις). Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πρώτο πράγμα στο οποίο εστιάζει το Lypossage είναι η υγεία. Το μασάζ επικεντρώνεται στο λεμφικό σύστημα με ιδιαίτερη έμφαση στο βαθύ μασάζ ιστού στο κεφάλι και στο λαιμό. Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν πελάτη που δέχεται αυτό το είδος του μασάζ στο κεφάλι και στο λαιμό να έχει ως αποτέλεσμα ένα «φυσικό λίφτινγκ προσώπου». Επίσης, επειδή υπάρχει επιπρόσθετη πίεση στο λεμφικό σύστημα, το πρήξιμο μπορεί να μειωθεί. Αυτή η βαθιά και συγκεκριμένη δουλειά σε όλους τους μύες του προσώπου δημιουργεί ελαστικότητα στο δέρμα και στους μύες. Η πλειοψηφία των γυναικών στην ηλικία των 40 δεν είναι ικανοποιημένες με το πρόσωπο τους και συνιστά καλή ιδέα η επίσκεψη στην αισθητικό για μια θεραπεία Lypossage. Πριν αρχίσετε την θεραπεία lypossage σε κάποιον πελάτη, ο πελάτης σας πρέπει να σας δώσει μια ειλικρινή απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν το ιστορικό του. Έπειτα παίρνετε κάποιες φωτογραφίες από το πρόσωπο, το σώμα και το λαιμό. Το μασάζ γίνεται συνήθως 2 φορές την εβδομάδα για 6 εβδομάδες και η θεραπεία διαρκεί 45 λεπτά μαζί με την εφαρμογή μιας αντιγηραντικής μάσκας. Κατά τη διάρκεια των 6 εβδομάδων πρέπει να χρησιμοποιούνε ειδικά προϊόντα για την καθημερινή φροντίδα στο σπίτι για να έχουνε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και πρέπει να πίνουν 2 λίτρα νερό την ημέρα. Εάν είναι απαραίτητο η θεραπεία των 6 εβδομάδων μπορεί να επαναληφθεί 2 φορές μέσα σε ένα χρόνο.

«Πώς μπορείτε να αποφύγετε τους πόνους»

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ, Ορθοπαιδικός χειρουργός,

Μετεκπαιδευθείς στη Schulthess Clinic, Ζυρίχη Ελβετίας (Ιατρικό κέντρο FIFA)

Η εργασία στις υπηρεσίες αισθητικής και κοσμετολογίας αναγκάζει τον εργαζόμενο να στέκεται ή να κάθεται αρκετή ώρα σε μια συγκεκριμένη θέση κάμψης, καταπονώντας την σπονδυλική του στήλη, τα χέρια και τα γόνατά του. Οι παθήσεις και οι πόνοι των παραπάνω περιοχών του σώματος των επαγγελματιών ομορφιάς αναφέρονται ως σύνδρομα καταπόνησης και μπορούν να ανακουφιστούν με αλλαγή της στάσης εργασίας, με συντηρητικά μέσα ή με ασκήσεις διατάσεων στα ενδιάμεσα διαλλείματα. Παρόλα αυτά σε σοβαρότερες περιπτώσεις που τα ενοχλήματα επιμένουν και επηρεάζουν την λειτουργία του επαγγελματία, η χειρουργική παρέμβαση μπορεί να δώσει οριστική λύση και να προσφέρει στον επαγγελματία ομορφιάς την ικανότητα να συνεχίσει αποτελεσματικά το έργο του. Αντιμετώπιση της ακμής με φυσικούς τρόπους
Κωνσταντίνος Λιάτσικος, Δρ. Φυσικοπαθητικής

Η ακμή είναι ένα δερματολογικό πρόβλημα το οποίο απασχολεί μεγάλο μέρος του συνολικού πληθυσμού. Συνήθως είναι ένα πρόβλημα της εφηβικής ηλικίας, μόνο που τα τελευταία χρόνια απασχολεί και μεγαλύτερες ηλικίες. Τα αίτια είναι πολλά. Οι πιο πετυχημένες τεχνικές με φυσικούς τρόπους που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την ανάπλαση του δέρματος είναι: 1. Των βοτάνων και συμπληρωμάτων διατροφής 2. Ο βελονισμός. Θα αναλυθούν τα οφέλη του και φυσικά ενδείξεις και αντενδείξεις. 3. Η αρωματοθεραπεία. Η χρήση από λίγες σταγόνες λεβάντας κάθε βράδυ στο δέρμα με ακμή σταματά την μόλυνση, αναπλάθει το δέρμα και δεν αφήνει σημάδια.